Schooleducatie

De stadsgidsen van Gilde Zutphen verzorgen een educatief programma voor scholen in en rondom Zutphen vanaf groep 7. Het betreft een presentatie over een historisch onderwerp tijdens de stadswandeling van ruim een uur. In overleg met de leerkracht(en) wordt het programma overeengekomen dat aansluit op een schoolproject, en stellen wij een looproute en het tijdstip vast. De wandeling kan op elke dag en op elk uur gelopen worden.

Voor het voortgezet onderwijs bestaat ook de mogelijkheid aan school een dubbeluur te verzorgen met een beamer-presentatie.
Of een uitgebreide historische stadswandeling van circa 2 uur als ondersteuning van een schoolproject, bijvoorbeeld over de Hanze of de betekenis van stadsrechten, enz.

De wandeling wordt gemaakt met 2 schoolbegeleiders en maximaal 15 leerlingen per gids. De kosten zijn € 50,00 per groep van 25 leerlingen.

N.B.
Deze wandelingen doen we alleen aansluitend op behandelde thema’s op school (c.q. lesprogramma’s) en dus niet  als programma-onderdeel van een schoolreis of schoolkamp.

Voor informatie en aanmelding, zie pagina Contact.

 


In het kader van ‘Leerlijn Erfgoed: Reizen in de Tijd’ zijn de stadsgidsen van Gilde Zutphen betrokken in de uitvoering van de stadswandeling “Max en de verdwenen stad“: Max woont met zijn ouders in Zutphen als langzaam duidelijk wordt dat het niet veilig is voor Joodse mensen om in hun stad en huis te blijven. Hij blijft tot het eind van de oorlog veilig in de omgeving van Aalten. Als hij terugkomt na de oorlog is alles veranderd. Zij ouders komen niet terug van hun onderduikadres en er wonen andere mensen in hun huis. We lopen door de stad en leren samen stukjes van Zutphen kennen zoals Max het zag toen hij terug kwam na de oorlog.

Aanvragen via Leerlijn Erfgoed: Reizen in de Tijd

Reacties zijn gesloten.