Wandelen over de Bleek

Juli 2019 – De Bleek is misschien wel het mooiste stukje Zutphen: een fruitboomgaard tegen de stadsmuur met uitzicht op de Walburgiskerk en de Drogenapstoren. Meestal is deze bijzondere plek gesloten voor publiek, maar nu is het mogelijk om deze zomer de Bleek met een gids te betreden. Elke vrijdag in augustus om 11.00 uur start een wandeling.

« van 12 »

De naam De Bleek stamt uit de tijd dat het grasveld werd gebruikt door wasserij Wissink. In de negentiende eeuw stalde die hier het wasgoed uit om te bleken. In de fruitboomgaard groeien hoogstamperenbomen en appelrassen. Tijdens de wandeling vertelt de gids er veel meer over.

Het startpunt is bij de VVV aan de Houtmarkt. De gids neemt de groep mee voor een wandeltocht van circa een uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Reserveren is gewenst. Dit kan bij de VVV via 0575-844538 en info@inzutphen.nl.

Voor deze speciale wandelingen werkt de VVV samen met de stadgidsen van het Gilde en Stadswandelingen- en Arrangementen Zutphen (SAZ). De openstelling van de Bleek hiervoor wordt mogelijk gemaakt door de stichting BOG (Beheer Onroerende Goederen).

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.