Onze Stadswandelingen

U ziet zoveel meer met een stadswandeling onder leiding van een Gilde Gids. Zij laten u graag de mooie plekjes en monumentale gebouwen van onze Hanzestad zien, zoals middeleeuwse vestingwerken, kerken en huizen.  Zutphen heeft  in zijn eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland!  De gids vertelt graag over de bezienswaardigheden en verrast u met historische verhalen.

Onze rondleidingen kunnen het gehele jaar worden geboekt. We hebben gidsen die, naast Nederlands, de volgende talen spreken: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Noors.

De wandeling duurt gemiddeld anderhalf uur.

Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel.  Dus heeft u een bepaalde interesse (b.v. de vestingwerken, de hofjes, de gevelstenen, huisnamen of uithangborden), vertel het ons en we houden er graag rekening mee.

Wij wandelen met een groep niet groter dan 12 personen. Is de groep  groter (maximaal 48 personen), dan zetten we extra gidsen in.
U betaalt € 5,–  per persoon (kinderen 0 tot 6 jaar gratis, 6 tot 12 jaar half geld) met een minimum van €20,–, vooraf te betalen na ontvangst van de rekening.

Vertrekpunt van de wandelingen is  vanaf het stadhuis in Zutphen aan het ’s Gravenhof of op afspraak elders in de stad. Zie de stadsplattegrond. Het tijdstip van vertrek wordt in onderling overleg vastgesteld.

Aanmelding uiterlijk een week voor de gewenste datum middels ons aanvraagformulier.
Op 11 en 12 september, 25, 26 en 31 december 2021, en nieuwjaarsdag 2022 kunnen geen wandelingen worden geboekt.

Heeft u vragen? Zie pagina Contact hoe u ons kunt bereiken.

Ook voor of na de wandeling kunt u zich uitstekend vermaken in Zutphen, er zijn vele leuke winkeltjes, galerieën en horeca met zijn terrassen.

Stadsbrouwerij Cambrinus  geeft u als deelnemer aan de Gildewandelingen 10 % korting op al uw consumpties. Vraag naar de voucher die recht geeft op deze korting.


Wim Boevink: “Ook slapend is Zutphen van een uitgesproken kleinstedelijke schoonheid”. Lees meer in Trouw van 16 mei 2018.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.