Onze Stadswandelingen

U ziet zoveel meer met een stadswandeling onder leiding van een Gilde Gids. Zij laten u graag de mooie plekjes en monumentale gebouwen van onze Hanzestad zien, zoals middeleeuwse vestingwerken, kerken en huizen.  Zutphen heeft  in zijn eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland!  De gids vertelt graag over de bezienswaardigheden en verrast u met historische verhalen.

Onze rondleidingen kunnen het gehele jaar worden geboekt tussen 10 en 16.30 uur (niet op 11, 25, 26 en 31 december 2022 en niet op 1 januari 2023). We hebben gidsen die, naast Nederlands, de volgende talen spreken: Duits, Engels, Frans, en Italiaans.

De wandeling duurt gemiddeld anderhalf uur.

Een persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel.  Dus heeft u een bepaalde interesse (b.v. de vestingwerken, de hofjes, de gevelstenen, huisnamen of uithangborden), vertel het ons en we houden er graag rekening mee.

Wij wandelen met een groep van 4 tot 12 personen (van november t/m februari 2 tot 12 personen). Is de groep  groter (maximaal 48 personen), dan zetten we extra gidsen in. Is de groep kleiner dan 4 personen, dan is wellicht de VVV-wandeling een optie.

Het tarief is € 25,- voor een groep van niet meer dan 4 personen. Is de groep tussen 4 en 25 personen, dan komt daarbij € 5,–  per persoon (kinderen 6 tot 12 jaar € 2,-; van 0 tot 6 jaar gratis). Voor groepen tussen 25 en 48 personen zijn de kosten € 60,- per gids (max. 12 personen, dus tot 36 personen € 180,- en tot 48 personen  € 240 ,-).
Graag vooraf betalen na ontvangst van de rekening (Regeling betaling en restitutie).

Vertrekpunt van de wandelingen is  vanaf het stadhuis in Zutphen aan het ’s Gravenhof of op afspraak elders in de stad. Zie de stadsplattegrond. Het tijdstip van vertrek wordt in onderling overleg vastgesteld.

Aanmelding uiterlijk een week voor de gewenste datum middels ons aanvraagformulier.

Heeft u vragen? Zie pagina Contact hoe u ons kunt bereiken.

Ook voor of na de wandeling kunt u zich uitstekend vermaken in Zutphen, er zijn vele leuke winkeltjes, galerieën en horeca met zijn terrassen.


Wim Boevink: “Ook slapend is Zutphen van een uitgesproken kleinstedelijke schoonheid”. Lees meer in Trouw van 16 mei 2018.

Reacties zijn gesloten.