Hitteprotocol

Als de overheid het nationaal hitteprotocol in werking zet, zullen onze stadswandelingen geannuleerd worden.

Het protocol

Als de weermodellen een kans van meer dan 10 procent geven op een warme periode van meer dan vier dagen met 27 °C of meer. Dan bespreken het RIVM en een meteoroloog van het KNMI of het nodig is om het Nationaal Hitteplan in werking te stellen. Soms is dat niet nodig, omdat de meteoroloog inschat dat het minder warm wordt of de periode van kortere duur zal zijn.

Het advies van het KNMI kan ertoe leiden dat het RIVM het Nationaal Hitteplan activeert. Het RIVM waarschuwt dan via een persbericht de brancheorganisaties, landelijke en lokale GGD’s en het Nederlandse Rode Kruis voor aanhoudende warmte. Die nemen weer contact op met gemeenten, verzorgings- en verpleeghuizen, huisartsen en thuiszorg. Iedere organisatie geeft op zijn eigen manier invulling aan het Nationaal Hitteplan.

Invulling Nationaal Hitteplan door Stadswandelingen Gilde Zutphen

Als de overheid het hitteprotocol in werking zet. Dan zullen onze stadswandelingen 24 uur na de afkondiging geannuleerd worden. Dit in verband met de berichtgeving die meestal laat op de dag is en de tijd die nodig is om de wandelingen te annuleren.

Als de overheid het hitteprotocol nog niet in werking gezet heeft en het lijkt er op dat de komende dagen de temperatuur in Zutphen boven de 30 °C gaat komen, moeten we dus zelf bepalen of een stadswandeling doenbaar is. De coördinatie beslist dan over het stopzetten van alle wandelingen (incl. VVV) als het meerdere dagen volgens de weersverwachting boven de 30 °C blijft.

Reacties zijn gesloten.